27 Mart 2008 Perşembe

Delfina'nın şanslı günü :))






Benim şeker arkadaşım var iki tane...Esra ve Serap :)))


Radyo dinlemeyi pek severler,hem de benim kulağım gibidirler.Delfina,hadi şu numaraya mesaj at dediler.Hemen Joy Fm'e Pasta Kursu için mesaj attım.


Bu konularda biraz şanslı olan delfina aynı gün çekilişi kazandııı :))) Kazandı kazanmasına ama kurs bu akşam 19:00'da Etiler'de. Yetişemeyeceğim için katılmayacağımı söyledim..


Merak eden olursa, gitmek isteyen olursa diye gerekli linkleri yazıyorum...







Herkese booool şanslı günler....


Esracııım,serapcım ince düşünceniz için tekrar tekrar teşekkürler...

26 Mart 2008 Çarşamba

Onlar ermiş muradına :))

"yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar,
aşrı aşrı memlekete kız vermesinler,
annesinin bir tanesini hor görmesinler."

diye ağlıyordu ev halkı...





oysa gelin pek mutluydu,
ayakkabısını bile giymeyi unutmuş
atına binmişti...





Dışarıda bekleyen damadın elini tutmuş,
atı ile dolaşmıştı tüm ahaliyle :)
Dillere destan düğünün ardından ,
bizlere,
sonsuz mutluluk dilemekten
başka birşey düşmez...





PS; Çok acil iyi bir makine almam lazım değil mi? :(

22 Mart 2008 Cumartesi

Akşam keyfi ve sonsuz huzur...



İlk kez bir etkinliğe katılıyor olmak ne güzel.Etkinlik bahanesiyle ilk kez insan modeli ve pasta kaplaması yaptım.Yaparken çok eğlendim.En mutlu olduğum ise,ten rengini kolaylıkla tutturabilmekti.

İlk denemede fena sayılmaz değil mi? Sevgili Özlem'e etkinlik için kolaylıklar diliyor ve çokk teşekkür ediyorum...

Pandispanya;
  • 4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.Yumurta aklarını mikser yardımıyla kar halini alana kadar çırpın.
  • Yumurta sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırın.
  • Yarım su bardağı un ve yarım su bardağı pirinç ununu ayrı bir yerde harmanlayın.
  • Köpürmüş yumurta aklarına her iki karışıma da yavaş yavaş dökerek yedirin.
  • 180 C' ye önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Limonlu krema;
  • 2 yumurtayı,2 kaşık nişastayı,10 çorba kaşığı şekeri,limon kabuğu rendesini tencereye koyunuz.
  • Azar azar 1 çay brd.limon suyu ve 3 çay brd suyu katınız.
  • Nişasta ve yumurtayı iyice eziniz.
  • Tencereye ateşe koyup,koyulaşıncaya kadar karıştırarak koyu boza kıvamında pişiriniz.
  • Ateşten alıp biraz soğuyunca 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritiniz.

Pastalarda ekşimsi tadları çok sevdiğimden ilk kez limonlu kremayı denedim.Tam istediğim lezzetteki pastanın bir dilimini afiyetle yedim. ( Rejim mi demiştim ben,şeyy ııı pardon )

  • Pandispanya tarifi; Çaya Davet adlı küçük bir kitapçıktan.
  • Limonlu krema; Leman Cılızoğlu Eryılmaz - Pasta ve Bisküviler


17 Mart 2008 Pazartesi

Kurabiye kalıbı mı lazım?

Ya yaa, kime lazım olmaz değil mi?Bizler sıradan ve her markette satılan o yıldızlı,ayıcıklı,kalpli kurabiyeden sıkılmışız.Yeni kurabiye kalıpları arıyoruz ama nasıl pahalı nasıl.



Yurtdışındaki fiyatları görünce hemen alasım geliyor ama malum gümrüktü,kargoydu geçiştiriyorum.Hanımiş'in anlattığı gibi kalıp yapayım dedim bu kez paslanmaz metal bulamadım.Bulsaydım belki elimi yüzümü çizer,doğru düzgün şekil veremez kahrolurdum artık :)



Türk insanında çareler tükenmez arkadaşlar.Bilin bakalım ne yaptım..Evde ne kadar dondurma kabı kapağı,peynir kabı kapağı varsa döktüm meydana :) İyi ki biriktirmişim diye bir kez daha sevindim.:)



Sonra beğendiğim çizimlerin çıktısını alıp su geçirmez kalemle çizdim.Kağıdı kapağa yapıştırdım ve keskin bir makasla kestim.Kalıp çıkarttıkça keyiflendim,yarım saat sonra bir baktım ki 19 çeşit kalıbım olmuş.Nasıl mutlu olduğumu bu işte olanlar çok iyi tahmin edebilirler.



Kalıplarım bulaşık makinasında bir güzel steril oldular.Kurulandıktan sonra işime yaradılar :) Hamurun üzerine koyduğum herhangi bir kalıbın kenarlarından gördüğünüz pembe uçlar ile geçtim.Leziz ve çeşit çeşit kurabiyelerim oldu.



Daha çok kalıp yapmak istiyorum ama biraz daha kapak biriktirmem lazım arkadaşlar..



Sevgiler,

14 Mart 2008 Cuma

Hayalimdeki Kurabiyeler....


Kurabiye tasarımı yaparken ne kadar değişik resim görürseniz görün aynısını kopyalayamıyor insan.Çünkü o anda, öyle çok ilham geliyor ki,kendi yaptıklarım daha çok heyecanlandırıyor beni...

Logolarına ve çalışma becerilerine hayran kaldığım bir anne-kız var.Tam hayalimdeki dükkana,tasarımlara ve neşeye sahipler.Umarım ben de bir gün o günleri görürüm...

Onların nasıl çalıştığını görebilmek için yanlarında staj yapmayı çok isterdim.Şimdi şöyle bir sorum var,bilenler bilgilerini paylaşmak isterlerse çoook sevinirim...

Özellikle amblem çalıştıklarında harika kurabiyeler çıkarıyorlar ortaya.Bunların yapım tekniği fotoğraf kurabiyeden çok farklı gibi,nasıl yapıldıklarını bilen var mı?

Umarım siz de beğenirsiniz...


6 Mart 2008 Perşembe

Lucky Stone



Taş; uğur getirmiş,
şans getirmiş,
mutluluk getirmiş sevimlikurabiyelere...


Yeşilin tüm tonları,
ruhumu huzura sevkediyor....

3 Mart 2008 Pazartesi

İlk gül modelleme çalışmam :)


Acemiliğin zirvesinden selamlar :))