19 Mayıs 2008 Pazartesi

Pastacılık Kursu sona erdi...


Her kurs bu kadar keyifli ve güzel midir bilmiyorum....

Sevgili Nesrin ve Duygu sayesinde haberim oldu Pastacılık Kursu'ndan.2 ay severek ve büyük bir heyecanla gidip geldim.Sefa Usta'nın içtenliği,ders anlatım kabiliyeti,konusundaki uzmanlığı ve bitmek bilmeyen sorularımıza karşı olan sabrı sayesinde severek geldik ve çok şeyler öğrendik....( Soyadının "Sabırlı" olmasının etkisi var mı acaba :)) )

Hiçbir şey görüldüğü gibi kolay değilmiş,her işin püf noktası varmış meğer...Buradan ustamıza tekrar tekrar teşekkür ediyor,tüm kurs arkadaşlarıma kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Eğer sizler de meraklıysanız ve bu alanda iyi bir kurs arıyorsanız Sefa Usta'nın yeni dönem kurslarına kaydolabilirsiniz.

Ataşehir - Elele Mutfak Atölyesi'nde önümüzdeki haftadan itibaren vereceği eğitimler aşağıdaki gibidir;

Sefa Sabırlı ; 0 535 230 16 36

Temel Pastacılık Kursu (25 Mayıs Pazar başlıyor)

Cafe, Otel ve Pastane Pastacılığının uygulanacağı, kişinin istekleri doğrultusunda değişebilecek menülerle, Pastacılığa temelden başlamak isteyenler için...
Süre: 4 hafta
Saat: 09.00--13.00
Ücret: 300 YTL

Günlük Spot Pasta Yapımı Kursu (Her Pazar)

Rokoko, Sufle, Sacher, Şarlot yapımı...
Süre: 3 saat
Saat: 13.30--16.30
Ücret: 75 YTL

Çikolata Yapım Kursu (Her çarşamba)

Her çeşit çikolatanın yapılacağı günlük kurs..
Süre: 3 saat
Saat: 19.00--22.00
Ücret: 75 YTL

15 Mayıs 2008 Perşembe

Neden olmasın?

Çoğu insan hayallerini ve isteklerini saklar,açıklamaz...Kimi nazar değer de olmaz korkusundan kimi de kıskananlar olur korkusundan söylemez...

Benim bu tip korkularım yok...Çalışıp,çabalayıp hayallere kavuşmak için "istemek ve inanmak" yeterlidir bana göre. Allah ömür verir,kısmet ederse 2 yıl sonra butik pastane açmak istiyorum..

Dükkan tasarım,logo vs hayalleri uzun zamandır var kafamda.Son günlerde,beğendiğim tasarımları bloguma koymak geldi aklıma.Zamanla geliştirebilir,değiştirebilir ve güzelleştirebiliriz sizlerle...

Bir süre sonra sağ menüye sayfa öğesi oluşturacağım bununla ilgili...Böylece her an güncellenebilir...

Fikirlerinizi heyecanla bekliyorum; sevimlikurabiyeler@gmail.com

Tabela askısı şöyle olabilir;



Çarşıda çok güzel tabela görmüştüm,aslında istediğim o tip birşey.Resmini çekip yayınlayacağım.


İşte beğendiğim tabela;

İçten ışıklı bir tabela da olabilir..;

Vitrin ve dükkan girişi şaşaalı olmamalı,eski tip kitapçı görünümünde olmalı...;




İçerideki malzemeler,raflar bu açık mavi tonunda olabilir...Akçaağaç ve mavi...hmm ne güzel..



Eğitim verilecek mutfak kısmı geniş ve ferah olmalı,bu konuda babacım ne güzel fikirler verir kimbilir... ( Not; Babam Muğla'nın en iddialı Mutfak dekorasyonu yapan ustalarından biridir-maşallah- )
Duvara böyle mini fayans döşesek sıkıcı mı olur acaba? Herşey bir yana,tüm yiyecek ve sunumlar en farklı şekilde,en sağlıklı ve en leziz biçimde olmalı :)

İçerdeki bu tip panoları çok seviyorum;




Logo için hala birşeyler düşünüyorum... KurAAbiye olabilir asıl isim...( Benim ve kızkardeşimin ilk isimleri A )

Daha düşünmeye zaman var değil mi? :))

Not;Resimler Flickr'dan,Google Images'dan...Sahipleri üzerine yazılmıştır.

13 Mayıs 2008 Salı

Bambaşka bir lezzet...Cupcake Pop


Sizleri,akıllara ziyan bir güzellikle tanıştırmak istiyorum..Sevgili Nihan sayesinde denediğim bu tarif artık benim de spesiyalim oldu :) Çubukları saplama fikri iyi hoş güzel de,o çubukları nereye saplayacağını bilememek çok komikti,bir dahakine sadece yuvarlayacağım :)

Tekrar teşekkürler Nihan,
thank you Angie...



11 Mayıs 2008 Pazar

Kurabiye Kalıbı hala lazım mı?

Hanımiş anlatmıştı nasıl yapılacağını,o yöntemi denemeyi çok istedim ama paslanmaz metali bulamadım bir türlü. Diğer yöntemimle epey kalıbım olmuştu ama bunu da mutlaka denemek istiyordum...

Aklıma ne geldi bilin bakalım?

Hani her yerde satılan ay şekilli kurabiye kalıbı var ya, o kadar ucuz ki onlar,3 boy var içinde ve 0,50-0,80 ykr arasında...



Ben de, ee niye hala paslanmaz çelik arıyorum ki dedim ve hemen evdeki kalıbı bozdum elimle,pense ile kafamdaki modeli şekillendirmeye çalıştım.Biraz zor oldu çünkü evde küçük boy pense yoktu, ucu küçük bir pense alsam dilediğim kalıbı kolaylıkla şekle sokabilirim.



Bu kalıp; son zamanlarda çok beğendiğim bir kurabiye tasarımıydı...





Hadi pişirelim kurabiyelerimizi :)

5 Mayıs 2008 Pazartesi

İlkbahar Pastası Yarışması



Pastamalzemeleri.com'dan Berna Hn İlkbahar Pastası yarışmasını duyurduğunda ne çok sevinmiştim.Hemen aklımda pastayı tasarlamış ve heyecanla yapacağım günü bekliyordum.Vakit buldukça figür yapmaya çalıştım,cam kenarına asılacak saksılar hazırdı,bir kısım çiçekler de hazırdı amaaa 2 aydır öyle yoğun ki iş hayatım, bu cumartesi-pazar 'da gece 11 de çıkınca umutlarım suya düştü.

Son gün bugündü,dün akşam da erken gidebilseydim pastayı yapacaktım...

"Evimizin önünde ortancaları sularken;annem" temalıydı pasta...Figürleri mail atıp gönderdim,kazanmayı çok istedim,belki şansım yaver gider yine ne dersiniz :)))