27 Temmuz 2008 Pazar

Düğün Pastası Nerde ?


Merak ettiğim bir konu bu,
nette yanıtını bulamadım,
deneyimli pastacılara sorularım var şimdi;

  • Strafor kaplamalı düğün pastası, düğün bittikten sonra kimde kalıyor?
  • Sipariş hesaplanırken,maket pasta da ücrete dahil ediliyor mu?
  • İkram edilecek pastalar, maket pasta deseninde mi yapılıyor?
  • Genelde ikramlık pastalar cupcake olarak mı yoksa pandispanya olarak mı hazırlanıyor?

Bilgisini paylaşan usta pastacılara peşin teşekkürlerimle....

22 Temmuz 2008 Salı

Zeynep Ada ile Çay Partisi



Onu tanımayanımız var mı?

O biiir süper yetenek...

O biiir heykeltraş...

O biiir şeker hamuru ustası :)

O biiiiir cake designer :))

Evetttt, sevgli Esra'nın haberdar ettiği, Katsan Gıda'nın düzenlediği"Zeynep Ada ile Çay Partisi" bu cumartesi,Fenerbahçe'de...

Gelmek isteyenler,daha fazla bilgi almak isteyenler,
buyrun Esra'nın bloguna...


9 Temmuz 2008 Çarşamba

Gül Goncası Pastaları



Rosebud Cakes

Elin Katz



Sizlere tanıştırmak istediğim biri var...Yaklaşık 26 yıldır pasta dekorasyonu ve süsleme konusunda uzmanlaşmış,pastaları özellikle Amerika'da ün salmış birinin hikayesidir bu yazı...

Elin Katz,çağdaş pasta dekorasyonunun bir öncüsüdür...Dünya çapında en iyi düğün pasta dekoratörü olmasını sağlayan şeylerin başında,yaptığı pastaların lezzet ve görünümünün yıllar geçse de unutulmamasıdır...




1982 yılında,bu işe başladığında,pastaları yapacak yeterli odaları bile yoktu.Elin'in sanata olan düşkünlüğü,düzenli ve disiplinli çalışması sayesinde sıkıntılı günleri çok kısa sürede geride bıraktılar...


Tasarladığı pastayı sunuş şekli çok farklıdır.Sunumda kullandığı arkaplan sanat tarihinin izleriyle doludur.Uçuşan ilhamı heykele dökmek farklı,pastaya dökmek farklıdır.Pasta malzemeleri,sıcağa-soğuğa karşı olduğukça hassastır ve bunu ustalıkla en iyi yapabilenlerden biridir Elin...



Elin'in sahip olduğu Rosebud Cakes,tattan görsel darbeye üretkenliğin sahası ve kaliteye taahhüte teklif eden bir yerdir...


......Rosebud Cakes

.......Rosebud at Flickr

1 Temmuz 2008 Salı

Ege usulü Sac Böreği ve Semizotu Salatası

Hiç sac böreği yediniz mi? Hem de anne-baba elinden çıkmış olanını ?

Ege ve Muğla'da en sevilen börektir.Odun ateşinde sac böreği...

Tarife gerek yok,evde her daim hazır bulunan yeşilliklerle nefis bir iç malzeme,2 kaşık bahçeden gelen zeytinyağı,2 kaşık çökelek peynir,kırmızı döğülük biber....mmmmmmmm

Hamur fazla mı geldi,telaşa gerek yok.Hemen kırmızı domatesleri doğra,içine bir baş soğan at,acı biber,tuz bir de zeytinyağı...karıştır....

Son hamuru katmer için ayır...şeker ve zeytinyağıyla nefis bir börek daha ye...
afiyet olsunnnn...


Ahhh bu salata yok mu bu....

Annecim çok güzel yapar.. -Allah ömrünü uzun etsin-

Bir kapta sarımsağı tuzla döv,zeytinyağı,nar ekşişi ve az su ile karıştır.İrice doğradığın semizotunu at içine,karıştır,dolapta soğut....Kaşık kaşık serinle :)