27 Temmuz 2008 Pazar

Düğün Pastası Nerde ?


Merak ettiğim bir konu bu,
nette yanıtını bulamadım,
deneyimli pastacılara sorularım var şimdi;

  • Strafor kaplamalı düğün pastası, düğün bittikten sonra kimde kalıyor?
  • Sipariş hesaplanırken,maket pasta da ücrete dahil ediliyor mu?
  • İkram edilecek pastalar, maket pasta deseninde mi yapılıyor?
  • Genelde ikramlık pastalar cupcake olarak mı yoksa pandispanya olarak mı hazırlanıyor?

Bilgisini paylaşan usta pastacılara peşin teşekkürlerimle....

8 yorum:

zarpandit dedi ki...

valla pastacı değilim yalan değil ama gordugum duydugum kadari ile;

1-herhalde dugun sahibindedir.sonucta ucret odeyip satın alıyorlar:)

2-kesinlikle cevabı evettir sonucta onun ustundede çalışılıyor:)

3-bence o pastacı ya da alanın tercihi hangisini ne tarzda istiyorsa ona gore yapar:)

4-birçok yerde cupcake olarak verildiğini gordum..

umarım cok bilmişliğime kızmazsın sadace gorduklerim bazından cevaplamak istedim:)

вuяcynι dedi ki...

çok eğlenceli bi yer burası..

Halenze dedi ki...

pastalar muhteşem ööle baka kaldım. yukardaki sorularına pasta yapma değil yeme ustası olduğum için cevap veremiycem. ayrıca düğün sahibi strafor pastayı neden evine götürsün yiyemez ki. boşuna masraf olur.

Delfina ; dedi ki...

gökcecim,güzel bilgilerin için çook teşekkürler,senin bu öğrenme merakına hayranım biliyor musun.strafor pasta fikri çok saçma yaa,bizim ülkeden başka nerde yapılıyor acaba...

burcyni,çok mersi :)

halenze,biri benden düğün pastası istese asla strafor yapmam,devasa strafor pastayı nereye sığdıracaksın evde di mi...ha dükkana,kafeye örnek için konur o ayrı ama pastanın sahisini yapmak neden zor onu anlamış değilim...sevgiler,

zarpandit dedi ki...

canımcım tam olarak nerde oturyorsun bilmiyorum ama cevahirdeydim bugun en alt katta merhaba pasta sanatı diye bir mağaza var(özsüte bağlı bir kuruluş bildiğim kadarıyla)
orda bugün aklıma geldin strafor banada cok saçma geliyor aslında.ama tanıtım için mağazalar mecbur kalıyor galiba.neyse ordaki mağazada çeşitlerle straforlar var bakabilirsin gidip aslında ya da merhaba.com.tr den direk mutfaklarına ugramak gerek:)

ayseyaman dedi ki...

Delfinacım bende yarım yumalak bilgilerimle sorularına cevap vermek isterim

1. * Strafor kaplamalı düğün pastası, düğün bittikten sonra kimde kalıyor?

Kendi düğün pastam bir maketti. Kimse bana maket olmasını isteyip istemediğimi dahi sormamıştı ki nerde model şekil renk kişiye özel tasarımlar söz konusu olsun. En kötüsü maket pastanın üzerinde bizden önce atılmış bıçak darbelerinin olmasıydı. O zamanlar önemli olan pastanın fiyatı ve içinin ne li olduğuydu. Ne benim maket pastadan haberim vardı nede düğün yeri bana bilgi vermişti kısaca. Pastanın tadı güzeldi şeklide fena değildi olay kapanmıştı. şimdiki aklım olsa böyle olmazdı diyemem çünkü özel tasarım bir düğün pastası öyle herkesin kesesine uygun değil malesef. Yani maket pastalar dahi gelin damata kalmıyor kanımca..
Ya düğün yerinde ya da pastayı yapanda kalır. Istisnalar kaideyi bozmaz..:)

2. * Sipariş hesaplanırken,maket pasta da ücrete dahil ediliyor mu?

Herkesin çalışma şekli ve şartları farklıdır ama sonuç ne olursa olsun dilim fiyatından hesaplanması gerekir. Aslında maket pasta olursa fiyatın düşmesi bile gerekir. Gerçek pastalarla çalışmak çoook çok daha zor ve zahmetli bir iştir..

3. * İkram edilecek pastalar, maket pasta deseninde mi yapılıyor?

Aynı desen ya da şekilde olmasa bile en azından rengin aynı olması yeterli bence..Mesela benim düğün pastam şeker hamurlu ama ikram edilen pastalar kremalıydı :)

4. * Genelde ikramlık pastalar cupcake olarak mı yoksa pandispanya olarak mı hazırlanıyor?

Cupcake mı? O da nerden çıktı..Düğün pastası eğer cupcakeden değilse elbette dilim olması gerekir. İkisi çok farklı şeyler. bence tabii..

Yazdıklarım kendi edindiğim acemi tecrübelerimdendir hatam varsa yanlışım varsa kusura bakmayasın...Yavaş yavaş öğreneceğiz bizde.:)

Delfina ; dedi ki...

Ayşecimm,öyle tevazu dolusun ki,yüzüne bakınca da anlıyor zaten insan.Bana kalırsa sen bu işin ustası oldun.

Bu maket olayına flickr resimleri yüzünden taktım kafaya.düğün pastaları hep normal pasta,sadece bizim ülkemizde mi böyle saçmalık var ya.Bence bu tabu yıkılmalı ve herkes pastasını gerçek istemeli.Ha, mağazaya koymak için maket yapılır o ayrı da düğün pastasında çok tuhaf oluyor...

Güzel bilgilerin sadece benim değil,bu yolda birşeyler öğrenmek isteyenlere de çok yarayacaktır ayşecim.zaman ayırıp da paylaştığın için çokk tşk ederim..

Kucak dolusu sevgiler,çiçekler...

Adsız dedi ki...

Maket pasta bir yönden iyi oluyor. Çok sıcak yörelerde gerçek pasta sıcaktan bozulacağı için maketi tercih ediyorlar. Çünkü o büyüklükte bir pastanın saklanması çok zor ve çok çabuk bakteri üretir. Ayrıca maket pastayı tabii ki eve götürmüyorsunuz, yapan kişi onu daha sonra başka bir düğünde kullanıyor.